16.5.12

PİPO-II

Pipomuz ne kadar kaliteli yani, ne kadar iyi cins biar'dan yapılmış ise alınacak keyif de o derece artacaktır. Ancak bu briar pipoyu alırken markası, modeli, boyutları yanında araştırmamız gereken başka unsurlar da vardır:

1- Rahat ve keyifli içim için piponuzun tüm hava kanalları boyunca hava akımını engelleyen herhangi bir neden olmamalıdır.

Yeni bir pipo alırken dikkatli bir kontrol yapılması gerekir: Pipo boş iken normal içme kuvvetinde nefes çekin, herhangi bir ses gelmemelidir. Eğer derinden gelen bir boşluk veya ıslık sesi varsa havayı engelleyici bir nedeni işaret eder. Gelen havanın engellenmesi pipo içindeki tütünü yanar halde tutma sorunu yaratacaktır. Bu da pipo çanağının dibinde sulanmaya yol açar.

2- Pipo çanağına açılan ve diğer taraftan ağızlık kısmı ile bağlantıyı sağlayan pipo sap kısmının da kanal ve deliğinin düzgün olması gereklidir. Bir kısım pipo üreticisi bu kanal çapını farklı tutmasına rağmen 4mm çap genel olarak kullanılan ölçüdür.

Eğer bu kanalın deliği pipo çanağına bağlandığı yerde çok aşağıda kalıyor veya çanak ile arasında bir boşluk olması halinde bu da düzenli pipo çekişini engeller.

3- Pipo ağızlığı vulcanite gibi kaliteli malzemeden yapılmalı ve düzgün şekilde açılmış kanal ve deliğe sahip olmalıdır.

Yeni bir pipo alırken pipo temizleme için kullanılan pamuklu fitil çubuklardan kolayca görünebilecek beyaz bir adedini yanımızda götürerek kanallara kolaylıkla girip çıkmadığını ve pipo sapının çanağa giriş yerinin kontrolünü yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder