16.5.12

PİPO-III



Pipo Dolum Teknikleri

1- Frank Metodu:

Alman Doldurma Metodu denilen bu teknik ilk başta, yukarıda anlatmaya çalıştığımız klasik doldurma tekniğine benzese de aynı zamanda çok önemli farklılıkları vardır. Achim Frank tarafından geliştirilen ve pek çok pipo içme yarışmalarında uzun süreli içmeyi sağladığı için başarılı olan ve aynı zamanda pipoya yeni başlayanlara kolay olması nedeniyle önerilen bu tekniğin usta pipo içiciler arasında kullanımı yaygın değildir. Ancak, klasik teknikler ile piposunu yakmakta zorlanan ve bu nedenle de bir zaman sonra pipo içmeyi bırakan yeni başlamış içiciler için önerilmektedir.
Klasik tekniklerde pipo çanağına aşağıdan seyrek başlayıp üst kısma gelinceye kadar sıkıştırılarak doldurulan tütün, Frank Metodu'nda tütünün bir bütün halinde çanağa konulup kenarlara doğru sıkıştırıldıktan sonra üzerine bastırılması esasına dayanmaktadır.

2- Flake İçme Teknikleri:

Bu tekniklere geçmeden önce flake tütün tanımının yapılması gerekir: Değişik veya tek cins tütün yapraklarının birbiri üstüne konulduktan sonra sert bir satıh ile preslenmesi ve son olarak dilimler halinde kesilmesiyle elde edilen tütündür.

Flake tütünlerin içmenin temel kuralı içtiğiniz tütünleri nemli tutmayı başarabilmektir.

Değişik pipoya doldurma teknikleri vardır:

1. Yöntem :
Kıvırmak ve sıkıştırmak. En kolayı budur. Elinize aldığınız flake parçayı ikiye katlayın. Pek çok pipoya yerleştirilebilen bir “tapa” haline gelir. Bu yöntemi çeşitli tütünler için kullanabilirsiniz.

Örneğin;
–Orlik Golden Sliced
–Mac Baren Navy Flake
–Mac Baren Virginia Flake
–Mac Baren Mixture Flake ve diğerleri

2. Yöntem :
Tütün topları hazırlamak. Bu yöntemin de işleyişi kolay ve başarılıdır. Flake tütünden piponuzun çanağına sığacak kadar bir parçayı koparın ve küçük sıkı bir top haline getirin. Eğer tütün kemik gibi sert ve kuru değil ise, biraz genişleyip pipo çanağına yerleşecektir. Yeni bir top daha hazırlayın üstüne yerleştirin. En üste de tütünün tozunu yayın. Şimdi piponuz ateşlenmeye hazırdır.

3. Yöntem :
Flake'i koparmak. Yeteri kadar bir parça koparıp pipoya doldurun. Dikkat edilmesi gereken nokta yaprak liflerinin aynı yönde olmasıdır. Bu yöntem katlanmayacak kadar büyük flake'ler için kolaylık sağlar.

4. Yöntem :
Kısmen ufalamak. Bu yöntem yukarıdaki üçüncü yöntemden farklıdır. Flake tütünü avucunuza yerleştirin. Diğer elinizin ayasıyla Birkaç kez ovalayın. Sonuçta uzun parçalar ve küçük parçalardan oluşan bir tutam oluşacaktır. Bunlardan bir tapa meydana getirmek kolay olup bu tapayı pipoya yerleştirin.

5. Yöntem :
Tamamen ufalamak. Pek çok pipo içicisinin tercih ettiği bu yöntemde lifler birbirlerinden ayrılıncaya kadar flake ufalanır. Bu ufalanan tütünden hazırlanan tapa rahat hava akımı sağlayacağı için pipoda uzun ve tatmin edici bir içim sağlanır.

Yukarıdaki bütün yöntemlerde dikkat edilmesi gereken nokta tütünün hava akımını engellemeyecek şekilde pipo çanağına doldurulmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder